Quantcast

Maximum PC

It is currently Sat Sep 20, 2014 2:12 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Freezing so bad I can't do anything
PostPosted: Sun Feb 03, 2013 10:55 am 
8086
8086

Joined: Mon Jan 28, 2013 4:48 pm
Posts: 5
I just finished building my PC, but i have been having some serious freezing issues, First it would happen while i was installing windows, but i finally managed to get that installed, then it would freeze while i was installing drivers. I had to restart it so many times that i corrupted some Windows files, so now i'm back to trying to install windows. Can anyone offer me any advice? I tried running the memory test from the repair windows screen, but the computer froze before i could get through it. I went into the BIOS and changed it from native IDE to AHCI, but that just caused it to jump through a bunch of error screens to fast for me to read, then go black. I have no drivers installed and i think that the chipset drivers may help, but i don't know how to install them without getting to the desktop. Any help is greatly appreciated.

Mobo: GIGABYTE 970A-DS3 AM3+
CPU: AMD FX-6100
GPU: XFX radeon HD 7850
Memory: (4gbx2) Crucial ballistics sport (only have one stick in now)
HDD: WD 500GB 7200RPM
Case: XION gaming series 980BK


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Freezing so bad I can't do anything
PostPosted: Sun Feb 03, 2013 11:31 am 
Smithfield
Smithfield

Joined: Sun Jun 18, 2006 7:37 pm
Posts: 5255
The memory tester on Windows should be taken with a grain of salt. You'll need to run Memtest, choose the auto-installer to make things easier.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Freezing so bad I can't do anything
PostPosted: Sun Feb 03, 2013 9:50 pm 
Willamette
Willamette

Joined: Thu Aug 12, 2004 9:04 am
Posts: 1035
A couple of other things to check: What make and model of PSU do you have in this build? Does your motherboard have the latest BIOS revision installed?


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Freezing so bad I can't do anything
PostPosted: Mon Feb 04, 2013 4:24 pm 
8086
8086

Joined: Mon Jan 28, 2013 4:48 pm
Posts: 5
The PSU is an Antec NEO ECO 620W, and no i don't have the latest BIOS.


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group