Quantcast

Maximum PC

It is currently Fri Aug 29, 2014 11:07 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: This device cannot start (code 10)
PostPosted: Mon Aug 01, 2011 6:50 pm 
8086
8086
User avatar

Joined: Mon Jul 06, 2009 11:51 am
Posts: 46
Location: Oklahoma City
Hello all, I've just put together a new system and have everything up and running just dandy. However, my LAN port is giving me a bit of trouble as I get the error code, this device cannot start (code 10) from device manager.

The motherboard I am using is the Asus P8Z68-V Pro. I have downloaded the latest drivers from Intel for the Gigabit Ethernet Controller and that has not solved the problem. I've every which way of installing the drivers and none of them worked. I even ran CCleaner's registry cleaner to see if that cleared anything up but no luck there either. The other thought I had was to update Windows but since I have no network connectivity that will not likely happen. The exact port on the board is the Intel 82579LM.

My question to you is, have you come across this error code before and if so how have you solved it? Also if you need any more info from me I'll be glad to provide it.

Thanks.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: This device cannot start (code 10)
PostPosted: Mon Aug 01, 2011 7:25 pm 
Willamette
Willamette

Joined: Thu Aug 12, 2004 9:04 am
Posts: 1035
Right-click on the network adapter in the Device Manager and select "Uninstall", then reboot the system. This should solve your issue.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: This device cannot start (code 10)
PostPosted: Mon Aug 01, 2011 7:37 pm 
8086
8086
User avatar

Joined: Mon Jul 06, 2009 11:51 am
Posts: 46
Location: Oklahoma City
pcstudent wrote:
Right-click on the network adapter in the Device Manager and select "Uninstall", then reboot the system. This should solve your issue.

Thank you for the reply, but I have already tried that one out and no luck, I get the same error code.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: This device cannot start (code 10)
PostPosted: Sat Aug 06, 2011 6:32 am 
[Team Member]
[Team Member]

Joined: Sat Jun 26, 2004 4:31 am
Posts: 11094
Location: Home Sweet Home
Is the port turned on in the bios?

Nasty


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: This device cannot start (code 10)
PostPosted: Sat Aug 06, 2011 11:54 am 
8086
8086
User avatar

Joined: Mon Jul 06, 2009 11:51 am
Posts: 46
Location: Oklahoma City
Nastyman wrote:
Is the port turned on in the bios?

Nasty


Yes, the port was turned on in the BIOS. After numerous tests I finally determined it was bad hardware and nothing could be done except for an RMA Return. Ended up getting a Gigabyte GA-Z68XP-UD3P and everything works flawlessly.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: This device cannot start (code 10)
PostPosted: Sat Aug 06, 2011 12:04 pm 
[Team Member]
[Team Member]

Joined: Sat Jun 26, 2004 4:31 am
Posts: 11094
Location: Home Sweet Home
Sometimes drastic measures are needed. :D

Nasty


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group