Quantcast

Maximum PC

It is currently Tue Sep 02, 2014 7:12 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Differing clock speeds on each of the ATI 4870x2's gpu's?
PostPosted: Sat Mar 26, 2011 7:47 pm 
Little Foot
Little Foot

Joined: Fri Aug 04, 2006 9:26 am
Posts: 137
I have an ATI 4870x2, one of the double-decker videocards. I noticed recently that the clock speeds on one of the GPU's is set to 750MHz (gpu) and 900MHz (mem), but the second GPU is only set to 507MHz (gpu) and 500MHz (mem). The temperatures are obviously quite different between the two GPU's as well. Are these values suppose to be different speeds, or should I change the second set to match the first? Could this cause any issues? The first gpu typically runs around 75-80c, even when not gaming. But, it never goes about 85c, even under heavy load.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Differing clock speeds on each of the ATI 4870x2's gpu's
PostPosted: Sun Mar 27, 2011 7:54 am 
Million Club [PC]
Million Club [PC]
User avatar

Joined: Sat Mar 28, 2009 11:38 am
Posts: 7690
Have you checked clocks at idle and load? Under load, both should go up to 750/900, and at idle the second should stay at 500/500 and the first at 600/500.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Differing clock speeds on each of the ATI 4870x2's gpu's
PostPosted: Sun Mar 27, 2011 9:58 am 
Little Foot
Little Foot

Joined: Fri Aug 04, 2006 9:26 am
Posts: 137
Spartacus wrote:
Have you checked clocks at idle and load? Under load, both should go up to 750/900, and at idle the second should stay at 500/500 and the first at 600/500.


Using GPU-z it never shows the second gpu never having a load at all, forgot to mention that earlier. Which is weird, because crossfire is shown to be enabled. Could that be why the second card never has a load, because the system treats it like one card? And the first gpu, the clock speeds always remain at 750/900, they never go down. I posted this along with the first part of my question on another forum hoping to get some answers a little quicker. It's an issue I've had for quite a while with rendering water on this card: http://www.youtube.com/watch?v=_UKK5OvrsKI


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Differing clock speeds on each of the ATI 4870x2's gpu's
PostPosted: Mon May 02, 2011 3:58 pm 
[Team Member]
[Team Member]

Joined: Sat Jun 26, 2004 4:31 am
Posts: 11105
Location: Home Sweet Home
Are you using the "bridge connector" between the two cards...if not that is your problem.

Nasty


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group