Quantcast

Maximum PC

It is currently Sun Apr 20, 2014 9:56 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 181 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 09, 2009 6:04 pm 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:22 am
Posts: 420
quickone wrote:
9600 GSO, max PPD is about 4k usually closer to 3k. Since I started my CPU folding it went down a but, it is now averaging 3200 according to FAHmon, getting more and more daring with the overclocking though.


I may have to do the same soon, if your doing 3200 on that plus getting approx 1920 a day on cpu, its gonna get real close. I already got my CPUs OCd (I can go further on my 6600 though) but havnt touched the 4850, its runnin 76C, and that seems hot to me. The fans only runnin like 56% though, and I cant seem to override it.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 09, 2009 6:05 pm 
Team Member Top 10
Team Member Top 10
User avatar

Joined: Tue Jul 13, 2004 2:55 pm
Posts: 9151
Location: back on the right side of the middle of the left side YES i'm folding
true, but you run ati not nvidia. it only applies to nvidia cards, myself i havent had an ati since the x1950xtx that i started gpu folding on.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 09, 2009 6:16 pm 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:22 am
Posts: 420
Is there any way to OC shaders with ATI? If not will OCing the core and mem do anything to folding, even a little?


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 09, 2009 6:58 pm 
Team Member Top 10
Team Member Top 10
User avatar

Joined: Tue Jul 13, 2004 2:55 pm
Posts: 9151
Location: back on the right side of the middle of the left side YES i'm folding
i think the core is where the ati does its work.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 09, 2009 7:18 pm 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:22 am
Posts: 420
Does anyone know what the best (free) OC program is for ATI. I know you can use catalyst, and I have used ATITool and one other in the past. Just looking for a couple opinions.

Besides worrying about quickones SMP and OC'd GPU, I got a buddy whos been folding (on another team...grrr) for quite a while, I'm trying to catch him.

Tedster, how much gain can I expect from OCing my ATI card?


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 09, 2009 8:24 pm 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Sat Mar 10, 2007 2:23 pm
Posts: 1412
I use catalyst, and have gotten my 4850 up to 700 mhz from 600. O____o


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 09, 2009 8:32 pm 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:22 am
Posts: 420
mines already runnin 650...

so I tried to OC my CPU more (to 3.1) and it kept stalling. Then when I went back to 2.92, it stalled again. I did try boosting the voltage a lil, but just one notch, that scares me.

Either way, Ive been above that before, and I didnt understand why it was messing up back at 2.92, cuz I've had that 24/7 for a few days now.

I downloaded and installed speedfan and atitool before I OCd the CPU more, ATItool wouldnt tell me my frequencies and the PC messed up when I started it.

I uninstalled them both, and clocked down a bit to 2.7, just cuz i need to go to bed, and I dont wanna lose the night of folding.

Tomorrow I will try some more, hopefully with better luck, and without too much downtime.

Anyone know why I can't get a Q6600 to 3.1 with a zalman9500?(i think thats the #)


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 10, 2009 7:16 am 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:22 am
Posts: 420
it stalled... AGAIN. I went the whole night without SMP going, so thats prolly 800 points lost. It seems to be running ok now, but everything is stock speed... grr...


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 10, 2009 7:29 am 
Million Club - 20 Plus
Million Club - 20 Plus
User avatar

Joined: Sun May 24, 2009 5:32 am
Posts: 4293
The only ATI card I have in my possession is an All In Wonder X800 xl It has been replaced with a 8800 GT (Which is now one of the two that I have sitting around)





Ted


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 10, 2009 8:26 am 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Sat Mar 10, 2007 2:23 pm
Posts: 1412
If you really want to get rid of a card, say an 8800 GTX, I would accept it as a donation :P


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 10, 2009 9:11 am 
Team Member Top 250
Team Member Top 250
User avatar

Joined: Wed Dec 10, 2008 10:58 am
Posts: 456
Location: Ann Arbor
Found the limit on my 9600GSO shader clock, it finally tripped at 1818 up from 1375. Lost my current WU when it did too :cry: Underclocked the core and memory to keep the heat down (thanks g.m.waters!) It is set at 480/1812/1240 from 550/1375/1400, stable at 67 degrees bouncing between 3100 and 3600 PPD according to FAHmon

The Q9300 with SMP is consistent at about 1480PPD and the Pentium M laptop is at 300PPD. Without getting a new 775 mobo that lets me overclock this is all I got unless I get another rig somewhere.

R3D88, if you keep having those 6000+ PPD I'm screwed but if you settle down around 4800 it should be an interesting race. Now I just have to make up that 6000pt difference you put on while I was getting everything set!


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 10, 2009 9:47 am 
Million Club - 20 Plus
Million Club - 20 Plus
User avatar

Joined: Sun May 24, 2009 5:32 am
Posts: 4293
Try again to set up the VM, or try linux. You can use nvidia cards in linux.





Ted


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 10, 2009 11:49 am 
Team Member Top 250
Team Member Top 250
User avatar

Joined: Wed Dec 10, 2008 10:58 am
Posts: 456
Location: Ann Arbor
Tedster wrote:
Try again to set up the VM, or try linux. You can use nvidia cards in linux.



like a duel boot? The more I get into the tweaking the more I see how gimped my mobo is coming from an OEM. I cannot OC or even control fan speed, Asus SmartDoctor lets me change fan ranges but fan % is locked out.

For some reason VM won't see my CPU as being 64bit, when I try running it I just get error messages. Maybe I'll try a different program besides VMware

Didn't MPC have an article about duel booting a couple months ago? I cannot seem to find it but I remember reading it.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 10, 2009 12:12 pm 
Million Club - 20 Plus
Million Club - 20 Plus
User avatar

Joined: Sun May 24, 2009 5:32 am
Posts: 4293
Download Ubuntu. What OS are you using? If it is vista or windows 7, then type

Code:
diskmgmt.msc
into the search/run box, right click on the C: drive, and select "shrink partition", and shrink the partion by between 10-20GB. Then run the install cd, follow the steps, and select the empty space when you get to the partition manager. A boot loader will install automatically.





Ted


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 10, 2009 6:52 pm 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:22 am
Posts: 420
WHAT DID YOU DO TODAY? Your over 6k today. I need to find out hoe to get this OC'd again if i think I'll have a chance.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 10, 2009 9:48 pm 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:22 am
Posts: 420
I dont like todays graph at all. Yesterday quickone got even higher than both days he was scared of before. My SMP was down for the night, so I didnt finish my 1920 pointer for the day, Its coming soon though...

Image


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 11, 2009 6:33 am 
Million Club - 20 Plus
Million Club - 20 Plus
User avatar

Joined: Sun May 24, 2009 5:32 am
Posts: 4293
Did you both get Ubuntu or a VM running?





Ted


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 11, 2009 11:52 am 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:22 am
Posts: 420
I've had VM going. Ive been thinkin of using ubuntu, but I havn't really had the time to install an OS.

With ubuntu and SMP, can you use any number of cores with the smp flag, or does it have to be an even amount? The way I get the best PPD is leaving one core free for GPU (even if I set the priorities and affinities properly) so I was thinking of using ubuntu so I can set -smp 3.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 11, 2009 2:23 pm 
Million Club - 20 Plus
Million Club - 20 Plus
User avatar

Joined: Sun May 24, 2009 5:32 am
Posts: 4293
do you have a passkey?





Ted


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 11, 2009 3:24 pm 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:22 am
Posts: 420
No.

Any insight on the possibility of -smp 3. I attempted to run a notfred with one core, and it did terrible. I expected half, or a little less than that, but it ran at less than 25% the speed of one with 2 cores. I know its made for multi core, but that surprised me.


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 181 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Next

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group