Quantcast

Maximum PC

It is currently Tue Jul 29, 2014 5:55 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Lose video, then lock up
PostPosted: Thu Oct 11, 2012 12:22 pm 
8086
8086

Joined: Thu Oct 11, 2012 6:36 am
Posts: 2
Hi all, wondering if someone can help me with this issue I'm having.

When Playing two different games (Dishonored, and Borderlands 2), within 30mins to an hour I suddenly lose my video signal to the monitor. There is still sound (like the game is still running), for 5-10 seconds, but then that stops and sounds like it locks up (studdering sound). The computers fans still run, but everything else is unresponsive. I have to disconnect power to reboot.

I checked the usual suspects. PSU is fairly new, reseated all my cards, and memory, even rolled back my video drivers to 12.6. Still nothing helps. The odd part is i can run BF3/Civ5/GW2 (on highest settings) for hours on end, with no issue. It seems only those two games are affected (haven't tried Borderlands 1 yet, but am still currently downloading).

If anyone can help me with some ideas, it would be greatly appreciated, 'cause I'm stumped. Thanks in advance.

My system:
Win7 (64)
8gb ram
Asus radeon 7950 (stock)
i7 2600k (stock)
creative x-fi


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Lose video, then lock up
PostPosted: Sun Oct 14, 2012 12:41 pm 
[Team Member]
[Team Member]

Joined: Sat Jun 26, 2004 4:31 am
Posts: 11077
Location: Home Sweet Home
It may be a heat issue. Try taking the side of the pc off, point a house fan at the opening and run the offending apps, if the apps run you know you have a heat issue. Are your apps fully patched?

Nasty


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Lose video, then lock up
PostPosted: Sun Oct 14, 2012 1:39 pm 
Team Member
Team Member
User avatar

Joined: Sat Apr 21, 2007 6:57 am
Posts: 1152
Also try getting the latest driver, and see if that helps. http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Lose video, then lock up
PostPosted: Sun Oct 14, 2012 8:17 pm 
8086
8086

Joined: Thu Oct 11, 2012 6:36 am
Posts: 2
I have checked temps running Dishonored vs. BF3. BF3 runs a little hotter, but still not too high. I still can play BF3 continusly, and yet only get 30mins (at most) playing Dishonored before this problem comes up. I do notice my temp2 on Speedfan shows around 50*C-60*C, but I've read that this is in error.

I am now running 12.8 drivers for my Gfx card, still no change.

...any thoughts?


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: Enderz and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group