Quantcast

Maximum PC

It is currently Fri Aug 29, 2014 7:08 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Highest vcore to set for Athlon XP 2500+
PostPosted: Sat Jan 15, 2005 1:01 am 
8086
8086

Joined: Thu Jan 13, 2005 4:58 pm
Posts: 11
Hi, I have my Athlon XP 2500+ running at 3200+ speeds with a 200MHz FSB. I've brought my vcore up quite a bit to get it running stable and currently have it at 1.8V which actually registers at around 1.83. Is this already too high or at what voltage should I stop at. The temp is 52 celcius and the system temp is 29.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Highest vcore to set for Athlon XP 2500+
PostPosted: Sat Jan 15, 2005 7:45 pm 
8086
8086

Joined: Thu Jan 06, 2005 7:10 pm
Posts: 12
Location: Sterling Heights, MI
one111111 wrote:
Hi, I have my Athlon XP 2500+ running at 3200+ speeds with a 200MHz FSB. I've brought my vcore up quite a bit to get it running stable and currently have it at 1.8V which actually registers at around 1.83. Is this already too high or at what voltage should I stop at. The temp is 52 celcius and the system temp is 29.


The higher voltage you use, the better cooling you need. 52C is kinda scary. What are you using for cooling?


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 15, 2005 8:50 pm 
Celeron
Celeron
User avatar

Joined: Fri Jun 25, 2004 7:13 pm
Posts: 7362
Location: New York City
Did you give the Vcore small little bumps until you found complete stability? Or did you just jump from 1.65v to 1.8v?


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 17, 2005 12:20 pm 
Coppermine
Coppermine
User avatar

Joined: Tue Jan 11, 2005 7:42 am
Posts: 723
Location: 41° 22' 14.12"N 72° 55' 07.40"W
wow thats a little high... Id step the voltage down a bit not to mention the heat is a little high may cause this system to run a little unstable. basically i think the rules with over clocking are simple. Dont touch the vcore till last absolutely last. I always try to achieve the highest speeds without adjusting the vcore. in fact im running the same barton core 2500 and im running stable with my temps at 43c on max load. 12.5x multiplier and fsb at 190. vcore is still untouched.


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group