Quantcast

Maximum PC

It is currently Tue Sep 16, 2014 2:20 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: 40 cores and a terabyte of RAM?! 1.21 Gigawatts!?!?
PostPosted: Fri Sep 21, 2012 9:58 am 
8086
8086
User avatar

Joined: Tue Dec 09, 2008 12:50 am
Posts: 39
Location: Ypsilanti, MI, USA
I think this is the right place to post this, but... Ummm... I don't know about anybody else but, I think the world needs to see a maxed out/overclocked monster of a machine using the Super Micro Computer, Inc. X8QBE-F mainboard as its foundation. (http://www.supermicro.com/products/motherboard/xeon7000/7500/x8qb6.cfm?sas=n) You know. While RAM prices are still cheap... ;)


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: 40 cores and a terabyte of RAM?! 1.21 Gigawatts!?!?
PostPosted: Fri Sep 21, 2012 11:28 am 
Smithfield
Smithfield

Joined: Sun Jun 18, 2006 7:37 pm
Posts: 5238
Well, considering it's not a standard form factor, I think finding a case first would be your priority.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: 40 cores and a terabyte of RAM?! 1.21 Gigawatts!?!?
PostPosted: Fri Sep 21, 2012 11:36 am 
Clawhammer
Clawhammer
User avatar

Joined: Fri Sep 23, 2005 6:22 pm
Posts: 4406
Location: In the closet
I guess it's good for shits and giggles, but that's about it. It holds zero practicality...but hey, welcome to the MPC forums and let it be known that your first post was a utterly useless post! Congrats, you'll fit right in here with all us misfits.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: 40 cores and a terabyte of RAM?! 1.21 Gigawatts!?!?
PostPosted: Sat Sep 22, 2012 8:44 pm 
Thunderbird
Thunderbird
User avatar

Joined: Sun Dec 30, 2007 6:17 pm
Posts: 849
Location: Phoenix, AZ
That is a serious server board, but you cannot OC a xeon. At least not without a pencil. And you wouldn't be able to do two or more that way without timing problems I suspect.

James Cameron might be interested the next time he shoots a film.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: 40 cores and a terabyte of RAM?! 1.21 Gigawatts!?!?
PostPosted: Sun Sep 23, 2012 9:55 am 
Boy in Black
Boy in Black
User avatar

Joined: Thu Jun 24, 2004 1:40 pm
Posts: 24339
Location: South of heaven
You can OC anything that's ever been made. I can even be OC'd by buying me a box of Nerds or a couple Pixie Stix.

The Folding community deals with this stuff here and there and it seems the Hardware section briefly touches on it. I've built a Dually Xeon to fold and get big numbers about 6 months ago, but it was a PITA, never gave fruit, and can't find what do to with all them cores beside sell it to someone else and hope they have better luck. I'll stick to fast desktops and skip SMP until I find the real need.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: 40 cores and a terabyte of RAM?! 1.21 Gigawatts!?!?
PostPosted: Sun Sep 23, 2012 1:09 pm 
Klamath
Klamath

Joined: Sat Jan 19, 2008 6:24 pm
Posts: 286
Chumly wrote:
...I can even be OC'd by buying me a box of Nerds or a couple Pixie Stix...

That's all fine and dandy, but make sure if you watercool, it's not with soda pop :D


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: 40 cores and a terabyte of RAM?! 1.21 Gigawatts!?!?
PostPosted: Fri Sep 28, 2012 3:22 pm 
8086
8086
User avatar

Joined: Tue Dec 09, 2008 12:50 am
Posts: 39
Location: Ypsilanti, MI, USA
Thanks for the replies, guys! Very interesting insights that just might help some other crazy folks out there who might be tempted to buy such a board sight unseen like, um...me... :P

I didn't know you couldn't overclock Xeon procs! I've been running a quad core Xeon for about 4 years in my server now. However, since my condition has turned for the worse a while back (dang. I have to update my profile... Short version: I'm paralyzed and in a wheelchair in constant pain. It's put a HUGE dent in the hobby I love...) I haven't been able to really dig in and tinker like I used to... :(

So...yes...this board looks like one that only a masochist could love. I'm still curious what you could do with it. Other than a monster server, yeah, it looks like video editing would be the only thing that would benefit from it. However, aren't there a couple of games (Supreme Commander comes to mind...maybe the only one?) that will scale up to whatever number of procs you throw at it?

At any rate, I saw it and just had to post it so everybody could shuffle around it with their hands in their pockets while mumbling things and poking at it with a stick. Heh, heh...

And thanks for the welcome to the boards! I don't know why but I just never got around to signing up here, so...now I can check that one off of my bucket list! :wink:


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: 40 cores and a terabyte of RAM?! 1.21 Gigawatts!?!?
PostPosted: Sun Sep 30, 2012 9:14 am 
Team Member Top 500
Team Member Top 500
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2005 10:45 pm
Posts: 3026
Location: Central Florida
Overclocked or not, this would make for a very nice 3dsMax, Maya, or other 3D content creation render box, especially with the new 10-core Xeon's + HT for 80 threads :mrgreen:


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group